Over de auteur

Annet Buurman (Schiedam, 1962). In 1986 rondde ik mijn rechtenstudie af. In 1991 schoolde ik om tot psychiatrisch verpleegkundige en in 2002 verhuisde ik met mijn gezin van Nederland naar België. Ik werk als jeugdbibliothecaris in de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Ukkel.

Van kort verhaal tot novelle

Al van jongs af aan houd ik van schrijven en verhalen. In mijn studententijd volgde ik bij de SKVR in Rotterdam een cursus creatief schrijven onder leiding van Rien Vroegindewey en oefende met het schrijven van korte verhalen. Toen ik de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige begon, raakte het schrijven echter op de achtergrond. Pas in Brussel hervond ik mijn oude liefde en begon met het schrijven van door de Bijbel geïnspireerde vertellingen voor de kindernevendienst van de Protestantse Kerk Brussel. Ik werd redactielid en scribent van het inmiddels opgeheven protestants-oecumenische tijdschrift ‘De Open Poort’ en vond in het interviewen alles wat een nieuwsgierig schrijver zich maar kan wensen. Inmiddels had het schrijfvirus me flink te pakken en waagde ik me aan een novelle. In 2013 zag ‘De naakte waarheid’ het licht.

Woorden zoeken voor wat me bezielt, ontroert, beweegt, … Die woorden in zinnen gieten en laten stollen tot een verhaal. Dat is schrijven voor mij.

Naar aanleiding van de verschijning van de novelle Valavond verscheen een interview in Brussel Deze Week

In het kader van de Ronde van Brussel, een journalistieke rondrit doorheen alle gemeentes van het Brussels Gewest, belde BRUZZ aan bij een opmerkelijke inwoner van Ukkel.

Wil je meer weten? Stel hier je vraag.